Kerstconcert Fryslân Brass 16 december 2018

Datum Zondag 16 december 19:30
Toegang

€ 10,00 (inlusief 1 consumptie)

€ 7,50 voor donateur

In de nog sfeervol versierde Doarpstsjerke geeft op 16 december om 19:30 uur de kopergroep Fryslân Brass een concert in Mienskipshûs Doarpstsjerke in Metslawier. Voor deze middag heeft men een programma samengesteld om u alvast in de kerstsfeer te brengen.

Fryslân Brass

In 1992 is de kopergroep Fryslân Brass opgericht door enkele bekende musici uit de Friese brassbandtop. Afgelopen november vierden zij hun 25 jarig jubileum met een concert in Surhuisterveen. De doelstelling van de oprichters was het publiek in een ontspannen sfeer te laten genieten van muziek op hoog niveau. Vanaf het eerste concert in het Groningse Bourtange werd opgetreden zonder dirigent en werd de presentatie verzorgd door de eigen leden, waardoor een beter contact met het publiek ontstond.

Een aantal leden van het ensemble hebben een professionele muziekopleiding genoten en zijn werkzaam als dirigent, muziekleraar of jurylid. Fryslân Brass heeft niet alleen in Friesland, maar ook buiten de provincie diverse concerten gegeven, onder meer in Elspeet, Leiden, Warmond, Haarlem en Aalten alsmede twee concerten in Hannover. Daarnaast heeft Fryslân Brass in 2003 een concerttour naar Wenen en Boedapest gemaakt en vervolgens in 2008 nog een concertreis naar Tsjechië. Fryslân Brass heeft inmiddels een zeer veelzijdig repertoire opgebouwd van klassieke tot moderne amusementsmuziek. Ook de humor ontbreekt niet op het programma.

U bent allen welkom maar Vol – Vol. Toegangsprijs €10.00 voor Freonen €7.50 (incl consumptie) Dus wilt u zeker zijn van een plaats dan kunt u reserveren door een bericht te sturen naar Stichting.Doarpstjerke.metslawier@outlook.com

Tijdens het concert is het Mienskipshûs niet open voor bezoekers aan de tentoonstelling. Tijdens de openingstijden, elke zaterdag en zondag van 13:30-17:00, bent u van harte welkom om de doarpstsjerke en de exposite te bezoeken. Tijdens concerten of andere activiteiten is de expositie gesloten, zie hiervoor aankondigingen en op de website.

Wintermerke 8 December 2018

Datum Zaterdag 16 december 2016, 14:00 - 19:00 uur
Toegang Gratis

Zaterdag 8 december van 14:00 tot 19:00 uur organiseert Mienskipshûs Doarpstsjerke een sfeervolle Wintermerke in en rondom de oude dorpskerk in Metslawier.

De Doarpstsjerke is dan in kerstsfeer met een tentoonstelling van verschillende kerststallen, optreden van het koor Voxtrot. Zowel op het pleintje als in de tsjerke zijn verschillende artikelen te koop om het huis in kerstsfeer te brengen.

Concert Jankfoddekoor Tussen Wal en Schip 4 November 2018

Datum Zondag 4 November 2018 15:00
Toegang

€ 7,50 (inclusief 1 consumptie)

€ 5,00 voor donateur

Zondagmiddag 4 november kunt u meezingen en luisteren naar de smartlappen van het "Jankfoddekoor" Tussen Wal en Schip uit Hardegarijp.

Jankfoddekoor Tussen Wal en Schip

Het koor brengt samen met de muzikanten een scala aan liedjes ten gehore. Zowel in de Nederlandse taal als in het Fries, Bildts en het Liwwadders. Er wordt niet alleen als grote groep opgetreden, zo nu en dan staan er amusante nummers op het repertoire die, soms door twee, soms door drie of vier leden ten gehore worden gebracht. Een aantal nummers uit het uitgebreide repertoire zijn Droomland, Zuiderzeeballade, Oh Oldehove, Zou het erg zijn lieve opa, De Vlieger, Ja zuster, nee zuster. Hoewel het koor smartlappen zingt is de uitstraling vrolijk wat door de kleding wordt onderstreept.

Video vleermuizen

Bob Jong Poerink heeft een film gemaakt over de vleermuizen die op het landgoed Verhildersum in Leens te vinden zijn. Een deel van de opnames zijn in de Doarpstsjerke Metslawier gemaakt.

Tentoonstelling Curieuze Brocante

"Curieuze Brocante" is een tentoonstelling met bijzondere, vreemde, grappige, kunstige, opvallende, mooie, zeldzame voorwerpen, goederen, meubels, posters, schilderijen, foto's, beelden, verzamelingen, colletors items, brocante, curiosa, die de moeite van het bekijken, bewonderen, verzamelen, gebruiken, beluisteren waard zijn! De voorwerpen zijn geprijsd en te koop voor de verzamelaar, kunstliefhebber, woninginrichter, levensgenieter of specialist. Een deel van de opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de Doarpstsjerke. Aanmelden kan nog, wanneer u zelf ook "voorwerpen" hebt om te tonen en te verkopen. Neem dan contact op via ons emailadres of kom langs tijdens de openingstijden van Mienskipshûs Doarpstsjerke Metslawier.

De tenstelling is van 2 oktober tot 25 november. Elke zaterdag en zondag van 13:30- 17:00 uur. (Behalve tijdens optredens en andere activiteiten, zie hiervoor de website)

Entreetentoonstelling: gratis. U kunt niet PINnen.

Nacht van de Vleermuis 24 Augustus 2018

Het kerkgebouw van Mienskipshûs doarptsjerke Metslawier biedt onderdak aan één van de grootste kraamkolonies aan watervleermuizen in Nederland. Daar zijn we maar wat trots op! Daarom presenteren we ook dit jaar weer een programma in het kader van de Nacht van de Vleermuis. Vleermuizenkenner Johann Prescher vertelt over het leven van de vleermuizen in en rond de tsjerke. Johann doet onderzoek naar vleermuizen en komt regelmatig langs om de kolonies in kaart te brengen.

Bob Jong Poerink vertoont zijn film die hij heeft gemaakt over de vleermuizen die zijn te vinden op het landgoed Verhildersum in Groningen. Ook in Metslawier heeft hij opnames gemaakt.

Uiteraard krijgt u volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Als het weer het toelaat, is er daarna onder leiding van Johann, een observatie van de vleermuizen rondom de kerk.

De toegang is gratis. Een gift wordt natuurlijk op prijs gesteld.