Nacht van de Vleermuis 24 Augustus 2018

Het kerkgebouw van Mienskipshûs doarptsjerke Metslawier biedt onderdak aan één van de grootste kraamkolonies aan watervleermuizen in Nederland. Daar zijn we maar wat trots op! Daarom presenteren we ook dit jaar weer een programma in het kader van de Nacht van de Vleermuis. Vleermuizenkenner Johann Prescher vertelt over het leven van de vleermuizen in en rond de tsjerke. Johann doet onderzoek naar vleermuizen en komt regelmatig langs om de kolonies in kaart te brengen.

Bob Jong Poerink vertoont zijn film die hij heeft gemaakt over de vleermuizen die zijn te vinden op het landgoed Verhildersum in Groningen. Ook in Metslawier heeft hij opnames gemaakt.

Uiteraard krijgt u volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Als het weer het toelaat, is er daarna onder leiding van Johann, een observatie van de vleermuizen rondom de kerk.

De toegang is gratis. Een gift wordt natuurlijk op prijs gesteld.

Workshop naaldvilt werken met wol 3 Augustus 2018

Naaldvilt is een droogvilt techniek. Je werkt met een speciale naald en wol. Door steeds te prikken, kun je de wol vormen tot bijna alles wat je wilt, het is niet moeilijk. De techniek kun je goed in 1 dag leren, daarna heb je alleen wat oefening en geduld nodig. We werken in een kleine groep, min. 3, max. 6 personen

Kosten: 40 euro pp alles inbegrepen eten, drinken en het materiaal. Heel gezellig!

Tijd: 10.00 uur tot 14.00 uur.

De workshop wordt 2 keer gegeven je kunt je aanmelden voor 6 juli of voor 3 augustus, bij meer belangstelling is er in september eventueel nog een mogelijkheid.

Opgeven kan bij Froukje Reitsma op workshopnaaldvilt@gmail.com

5000e bezoeker in de Doarpstsjerke Metslawier

Zaterdag 21 juli j.l. kon de heer Feark van der Bij, voorzitter van de Stichting Mienskiphûs de Doarpstsjerke Metslawier, de 5000e bezoeker in de voormalige kerk ontvangen.

5000e bezoeker in de Doarpstsjerke
        Metslawier

De gelukkige was mevrouw Riek Smits uit Dokkum die samen met twee vriendinnen, mevr. Jetske Reitsma en Atje Meijer, de expositie van Froukje Reitsma uit Dedemsvaart kwam bezichtigen. Uit handen van de heer van der Bij ontving mevr. Smits een bloemenbon, een boek en een 1- jarig lidmaatschap van de Freonen van de Doarpstsjerke. Hij vertelde dat de voormalige kerk, na restauratie door vrijwilligers 2.5 jaar geleden opende met de eerste expositie. Sindsdien is de kerk elke zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur geopend. Dhr. Van der Bij gaf daarna een rondleiding met uitleg over de geschiedenis van de kerk en bezochten de dames de expositie.

Oproep verkooptentoonstelling Brocante Curiosa 2018

In oktober en november 2018 houdt Mienskipshûs doarptsjerke Metslawier weer een verkooptentoonstelling.

Heeft u nog bijzondere, vreemde, grappige, kunstige, opvallende, mooie, zeldzame voorwerpen, goederen, meubels, posters, schilderijen, foto’s, beelden, verzamelingen, collectorsitems, brocante, curiosa, die de moeite van het bekijken, bewonderen, verzamelen, gebruiken, beluisteren waard zijn? En die u voor een redelijke prijs wilt verkopen aan de verzamelaar, kunstliefhebber, de woninginrichter, levensgenieter, specialist?

Dan bieden wij de gelegenheid om ze ten toon te stellen en zorgen wij voor de verkoop.

U bepaalt zelf de prijs. Een kwart (25%) van de opbrengst is voor het Mienskipshûs, de rest voor u als verkoper.

Wilt u objecten inbrengen? Mail dan naar Stichting.Doarpstsjerke.Metslawier@outlook.com of geef het door aan de vrijwilliger in het Mienskipshûs doarpstsjerke tijdens de openingstijden. We nemen dan contact met u op.

Tsjerkepaad 28 Juli 2018

De doarpstsjerke is open van 13:30 tot 17:00 voor Tsjerkepaad (Kerkepad). Een evenement in een hele serie gedurende de zomermaanden.