Expositie kantklos en kantkunst van 13 april tot 30 juni 2019

Stichting Mienskipshûs Doarpstsjerke Metslawier komt, na de succesvolle en drukbezochte expositie van merklappen en letterdoeken van vorig jaar, wederom met een expositie in het kader van het handwerken. De expositie is van 13 april t/m 30 juni 2019 elke zaterdag en zondag van 13:30-17:00 uur gratis te bezoeken. Vrije gift is welkom en komt ten goede aan de restauratie van het orgel.

De expositie met de naam "Kantklos en Kantkunst door A Mellema" geeft een overzicht van kunstwerken, kantwerken die in de afgelopen 40 jaar door haar zijn gemaakt. Werk gemaakt volgens een patroon maar ook zelfontworpen werk. Waaronder de 4 jaargetijden, zwanen en levensboom.

Addie Mellema (77 Jaar) is al 40 jaar bezig met kantklossen. Ze vertelde dat ze als 17-jarige een reproductie zag van een schilderij met de techniek van kantklossen. Haar belangstelling was gewekt om ooit zelf te kunnen kantklossen. Toen ze als 36-jarige een markt bezocht werd er een demostatie kantklossen te zien. Een afspraak voor de 1 ste les was snel gemaakt en zo heeft ze 12 jaar lang les gehad. Waarna de leerling zelf les ging geven. Verschillende keren is een gedeelte van haar werk op verschillende plaatsen tentoongesteld geweest in Nederland en Duitsland. Addie verwacht dat dit de laatste keer is dat haar werk tentoongesteld kan worden en wel in haar eigen woonplaats.

Verschillende weekenden is Addie Mellema aanwezig, hiernaast zullen er op enkele zaterdagen demonstraties gegeven worden. Meer informatie hierover vindt u op de website. De voormalige hervormde kerk van Metslawier uit 1776 is fraai gerestaureerd en tegenwoordig ingericht als gemeenschapshuis: Mienskipshûs. Een plek waar deze oude techniek prima tot zijn recht komt. De vrijwilligers van de Doarpstsjerke zijn er helemaal klaar voor en heten u van harte welkom tijdens deze expositie.