Concert Rûm Sop

Datum Vrijdag 19 juni 20:00
Toegang

€ 7,50 (inlusief 1 consumptie)

€ 5,00 voor donateur

Op vrijdagavond 16 juni 2016 om 20:00 uur geeft Rûm Sop een optreden in Mienskipshûs Doarpstsjerke Metslawier. Voor de 2e keer dit jaar een shantykoor, niet zonder reden, de akoestiek is bijzonder in de Doarpstsjerke in Metslawier, waardoor alles nog net even wat voller en mooier klinkt en het makkelijk meezingt. Ook de sfeer van de kerk maakt het een mooie locatie voor muziek en zang en de moeite waard om naar toe te gaan. Omringd door wisselende exposities, tot 25 juni kunt u nog de aquarellen bewonderen van Durkje Haringa.

Rûm Sop

Het koor uit de 4 H-dorpen, Hantum, Hantumhuizum, Hiaure en Hantumeruitburen is in 1999 opgericht als gelegenheidskoor dat zichzelf het gezelligste koor van Noordoost-Friesland noemt. Het koor bestaat uit 14 zangers en 2 accordeonisten en staat onder leiding van dirigent Jan Blom uit Dokkum. Een optreden van Rûm Sop is vooral gezellig. Zij brengen vrolijke liedjes, gezellige shanthy’s en onvervalste meezingers. Ondersteund met beamerpresentatie belooft het met veel meezingen en grappige intermezzo's een gezellige avond te worden.

Net stinne mar hinne!

Om zeker te zijn van een plaats, is deze te reserveren via stichting.doarpstsjerke.metslawier@outlook.com.

Komende activiteiten 2e helft 2017

Verfstreek in Beweging

1 juli - 9 september 2017

‘VERFSTREEK IN BEWEGING’ is een Duo expositie van Wilma Lanser & Sjoerd Jousma. Deze tentoonstelling toont figuratieve schilderijen en aquarellen van twee schilders. Verbonden met de streek vertellen zij hun verhaal gebruikmakend van een herkenbare en bewegelijke eigen beeldtaal. Wilma Lanser heeft in de jaren ’70 met haar gezin op het buurtje Tsjerkebuorren bij de kerk in Metslawier gewoond. Nu keert ze eventjes terug naar deze plek met een expositie van haar schilderijen. De schilderijen zijn een verzameling waarin figuren in een ruimte centraal staan en portretten van personen. Sjoerd Jousma is geboren in het Lauwersland en geïnspireerd door zijn directe omgeving. Of hij wordt spontaan door iets of iemand geraakt. Zijn beste werk is snel gemaakt, vol beweging, direct, instinctief bijna - als een snelle schets. Zijn schilderstijl heeft iets te maken met het impressionisme.

Op 30 juni wordt de tentoonstelling geopend door Jan Anne van der Laan.

Tsjerkepaad

1 juli t/m 9 september

Dit jaar is het Thema: Rome en Reformatie. In het Mienskipshûs is in deze periode de gids van Tsjerkepaad verkrijgbaar. De actuele informatie kunt u ook vinden op http://www.tsjerkepaad.nl.

Kleasterrûntsje

26 augustus

Het Kleasterruntsje is een wandeltocht van ongeveer 15 km en een fietstocht van rond de 33 km. Tsjerkepaad organiseert deze tocht samen met de activiteiten commissie van het Mienskipshûs. Wil je meer weten loop dan tijdens openingstijden even binnen in het Mienskipshûs of volg de berichten in de media.

Orgelmiddagen

Tijdens Tsjerkepaad organiseert Organum Frisicum weer enkele orgeldagen. Verschillende organisten komen dan het orgel bespelen. Ook het Mienskipshûs is deelnemer. Wanneer deze middagen plaats vinden in Metslawier is ten tijde van het schrijven van dit artikel nog niet duidelijk. Maar informatie volgt binnenkort.

Shanthykoor BlusWater

24 september 15:00 uur

Optreden van Shanthykoor BlusWater uit Stiens. Het koor, opgericht in 1998 binnen het brandweerkorps van Leeuwarderadeel, bestaat thans voor ruim de helft uit oud-brandweermannen van Stiens en Leeuwarden. Het repertoire is zeer divers en omvat Shanthy’s, Seasongs, Evergreens en een aantal Friese liedjes.

Orgelconcert met Jaap Sake Heeringa

19 november 15:00 uur

Orgelconcert met Jaap Sake Heeringa. Een organist die op fenomenale wijze kan improviseren. Tevens zijn er deze avond reproducties van schilderijen te zien van Jan Kooistra, die betrekking hebben op het concert. De liederen voor de samenzang worden getoond op de beamer.

“Wintermerke of Krystmerke”

16 december 15:00 tot 19:00 uur

“Wintermerke of Krystmerke” we zijn nog op zoek naar een leuke en goede naam. Weet u een passende naam dan horen we dit graag. Tijdens deze middag / avond wordt het kerkorgel bespeeld, is de kerk in kerstsfeer en worden er verschillende zaken verkocht. Natuurlijk is ook warme chocolademelk, snert en glühwein aanwezig.

Kerstconcert Fryslan Brass

17 december om 15:00 uur

Kerstconcert van Fryslan Brass

Concert "Classic Rock" 21 mei 2017

Datum Zondag 21 mei 15:00
Toegang

€ 7,50 (inlusief 1 consumptie)

€ 5,00 voor donateur

A.s. zondag 21 mei 2017 om 15:00 uur geeft de band Progress uit Dokkum een concert in Mienskipshûs Doarpstsjerke in Metslawier.

Progress is een groep van vijf enthousiaste muzikanten die samen lekker muziek willen maken. Hun repertoire is te omschrijven als “Classic Rock” Een brede mix van rustige ballads tot stevige, dansbare rock met nummers van o.a. The Rolling Stones, Johnny Cash en Neil Young uit de periode van 1960 tot heden. Bekende en minder bekende nummers, maar altijd herkenbaar en toegankelijk. Voornamelijk Engelstalig en hier en daar vertaald in het Fries, waaronder de Doutzen Blues.

Progress bestaat uit Onno Loonstra, gitaar en zang Lauwrens Hacquebord, drums Bert Jeeninga, bas Henderikus Lalkens, saxofoon en Rinus de. Jong en ‘oud’ is welkom maar Vol – Vol.

Toegangsprijs € 7.50 (incl.1 consumptie) voor donateur €5.00

Wilt u zeker zijn van een plaats dan kunt u reserveren door een bericht te sturen naar Stichting.Doarpstjerke.metslawier@outlook.com

Tijdens het concert is het Mienskipshûs niet open voor bezoekers aan de tentoonstelling.

Expositie Durkje Haringa 15 april tot 25 juni 2017

In Mienskipshûs Doarpstsjerke toont Durkje Haringa uit Oudega (SM.) haar aquarellen. Durkje laat zich het liefst inspireren door de natuur.

Durkje Haringa

Op 15 april om 15:00 wordt de tentoonstelling geopend door Durkje haar dochter Els van den Berg. Durkje toont op deze tentoonstelling haar aquarellen. Ze laat zich het liefst inspireren door de natuur. De sfeer die ze ervaart, probeert ze in haar werk weer te geven. Zo heeft ze aquarellen van de Wadden, de kust en andere natuurgebieden gemaakt. Naast landschappen, maakt ze ook aquarellen van bloemen en andere stillevens.

Wij nodigen u van harte uit om de tentoonstelling te bezoeken op deze unieke locatie. Vanzelfsprekend is er gelegenheid om een kopje thee of koffie te drinken.

Voor het bezoeken van de expositie kunt u terecht in het Mienskipshûarpstsjerke,, Tsjerkebuorren in Metslawier op zaterdag en zondagmiddag van 13:30 tot 17:00 uur, behalve 21 mei a.s. in verband met een optreden van Progress.

Concert Fryslân Brass 2 April 2017

Datum Zondag 2 april 15:00
Toegang

€ 10,00 (inlusief 1 consumptie)

€ 7,50 voor donateur

Op 2 april om 15:00 uur geeft de kopergroep Fryslân Brass een concert in Mienskipshûs Doarpstsjerke in Metslawier. Voor deze middag heeft men een programma samengesteld wat u zeker zal verrassen.

In 1992 is de kopergroep Fryslân Brass opgericht door enkele bekende musici uit de Friese brassbandtop. De doelstelling van de oprichters was het publiek in een ontspannen sfeer te laten genieten van muziek op hoog niveau. Vanaf het eerste concert in het Groningse Bourtange werd opgetreden zonder dirigent en werd de presentatie verzorgd door de eigen leden, waardoor een beter contact met het publiek ontstond.

Fryslân Brass

Een aantal leden van het ensemble hebben een professionele muziekopleiding genoten en zijn werkzaam als dirigent, muziekleraar of jurylid. Fryslân Brass heeft niet alleen in Friesland, maar ook buiten de provincie diverse concerten gegeven, onder meer in Elspeet, Leiden, Warmond, Haarlem en Aalten alsmede twee concerten in Hannover. Daarnaast heeft Fryslân Brass in 2003 een concerttour naar Wenen en Boedapest gemaakt en vervolgens in 2008 nog een concertreis naar Tsjechië. Fryslân Brass heeft inmiddels een zeer veelzijdig repertoire opgebouwd van klassieke tot moderne amusementsmuziek. Ook de humor ontbreekt niet op het programma.

U bent allen welkom maar Vol = Vol. Dus wilt u zeker zijn van een plaats dan kunt u reserveren door een bericht te sturen naar Stichting.Doarpstjerke.metslawier@outlook.com

Tijdens het concert is het Mienskipshûs niet open voor bezoekers aan de tentoonstelling.

Expositie Henk Pietersma 25 maart tot 9 april 2017

Van 25 maart tot en met 9 april op zaterdag en zondag van 13:30-17:00 uur is in de Doarpstsjerke Metslawier het werk van Henk Pietersma tentoongesteld.

In de tentoonstelling wordt een aantal recente schilderijen getoond uit de serie ‘Credo’ waar Henk Pietersma momenteel mee bezig is. De Latijnse Tekst van Mis (door veel componisten op muziek gezet) vormt voor deze serie het uitgangspunt. Over het algemeen kleine schilderijen gaan in de presentatie voor een deel samen met korte zinnen waarmee de Latijnse woorden op spanning worden gebracht met de hedendaagse tijd. Bijbelse thema’s vormen voor Pietersma een belangrijke inspiratiebron. Zijn werk wordt op veel plaatsen in Nederland tentoongesteld. De Doarpstsjerke vormt een passende ambiance voor deze werken op paneel.

Henk Pietersma heeft in de afgelopen jaren voornamelijk gewerkt aan twee series werken: - 150 schilderijen over de psalmen - 52 schilderijen over het lijden en sterven van Jezus.

De schilderijen zijn gebundeld in twee boeken die tijdens de tentoonstelling te verkrijgen zijn: - 'De goedheid op mijn tong gelegd' een psalter. - 'Waar was jij…' een passie.

Bijbelse thema’s vormen voor Pietersma een belangrijke inspiratiebron. Zijn werk wordt op veel plaatsen in Nederland tentoongesteld. Pietersma werd opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva te Groningen en ontving een studiebeurs voor een jaar studie in Madrid. Hij gaf o.a. les aan de NHL afd. de lerarenopleiding Kunst en Educatie.

26ste Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland 19 maart

Mienskipshûs Doarpstsjerke Metslawier gastlocatie 26ste Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland. Tijdens de Kunstroute 11, 12 en 18, 19 maart wordt het werk van Henk Pietersma tentoongesteld in de Doarpstsjerke. De weekenden van de kunstroute is Mienskipshûs Doarpstsjerke open van 11:00 tot 17:00 uur en zal de kunstenaar aanwezig zijn.

'Frisse wind' is het thema van deze 26e editie van de Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland. In de tentoonstelling wordt een aantal recente schilderijen getoond uit de serie ‘Credo’ waar Henk Pietersma momenteel mee bezig is. De Latijnse Tekst van Mis (door veel componisten op muziek gezet) vormt voor deze serie het uitgangspunt. Over het algemeen kleine schilderijen gaan in de presentatie voor een deel samen met korte zinnen waarmee de Latijnse woorden op spanning worden gebracht met de hedendaagse tijd. Bijbelse thema’s vormen voor Pietersma een belangrijke inspiratiebron. Zijn werk wordt op veel plaatsen in Nederland tentoongesteld. De Doarpstsjerke vormt een passende ambiance voor deze werken op paneel.

Henk Pietersma heeft in de afgelopen jaren voornamelijk gewerkt aan twee series werken: - 150 schilderijen over de psalmen - 52 schilderijen over het lijden en sterven van Jezus.

De schilderijen zijn gebundeld in twee boeken die tijdens de tentoonstelling te verkrijgen zijn: - 'De goedheid op mijn tong gelegd' een psalter. - 'Waar was jij…' een passie.

Bijbelse thema’s vormen voor Pietersma een belangrijke inspiratiebron. Zijn werk wordt op veel plaatsen in Nederland tentoongesteld. Pietersma werd opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva te Groningen en ontving een studiebeurs voor een jaar studie in Madrid. Hij gaf o.a. les aan de NHL afd. de lerarenopleiding Kunst en Educatie.

Laat u vooral verrassen door het werk van en de gesprekken met de kunstenaar. De route staat ook bekend om de combinatie met het Lauwerslandgebied: de rust, de ruimte en de lucht.... en de altijd waaiende 'frisse wind'.

Na deze weekenden blijft het werk tot en met 9 april op zaterdag en zondag van 13:30-17:00 uur in de Doarpstsjerke te bezichtigen.

26ste Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland 18 maart

Mienskipshûs Doarpstsjerke Metslawier gastlocatie 26ste Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland. Tijdens de Kunstroute 11, 12 en 18, 19 maart wordt het werk van Henk Pietersma tentoongesteld in de Doarpstsjerke. De weekenden van de kunstroute is Mienskipshûs Doarpstsjerke open van 11:00 tot 17:00 uur en zal de kunstenaar aanwezig zijn.

'Frisse wind' is het thema van deze 26e editie van de Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland. In de tentoonstelling wordt een aantal recente schilderijen getoond uit de serie ‘Credo’ waar Henk Pietersma momenteel mee bezig is. De Latijnse Tekst van Mis (door veel componisten op muziek gezet) vormt voor deze serie het uitgangspunt. Over het algemeen kleine schilderijen gaan in de presentatie voor een deel samen met korte zinnen waarmee de Latijnse woorden op spanning worden gebracht met de hedendaagse tijd. Bijbelse thema’s vormen voor Pietersma een belangrijke inspiratiebron. Zijn werk wordt op veel plaatsen in Nederland tentoongesteld. De Doarpstsjerke vormt een passende ambiance voor deze werken op paneel.

Henk Pietersma heeft in de afgelopen jaren voornamelijk gewerkt aan twee series werken: - 150 schilderijen over de psalmen - 52 schilderijen over het lijden en sterven van Jezus.

De schilderijen zijn gebundeld in twee boeken die tijdens de tentoonstelling te verkrijgen zijn: - 'De goedheid op mijn tong gelegd' een psalter. - 'Waar was jij…' een passie.

Bijbelse thema’s vormen voor Pietersma een belangrijke inspiratiebron. Zijn werk wordt op veel plaatsen in Nederland tentoongesteld. Pietersma werd opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva te Groningen en ontving een studiebeurs voor een jaar studie in Madrid. Hij gaf o.a. les aan de NHL afd. de lerarenopleiding Kunst en Educatie.

Laat u vooral verrassen door het werk van en de gesprekken met de kunstenaar. De route staat ook bekend om de combinatie met het Lauwerslandgebied: de rust, de ruimte en de lucht.... en de altijd waaiende 'frisse wind'.

Na deze weekenden blijft het werk tot en met 9 april op zaterdag en zondag van 13:30-17:00 uur in de Doarpstsjerke te bezichtigen.

26ste Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland 12 maart

Mienskipshûs Doarpstsjerke Metslawier gastlocatie 26ste Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland. Tijdens de Kunstroute 11, 12 en 18, 19 maart wordt het werk van Henk Pietersma tentoongesteld in de Doarpstsjerke. De weekenden van de kunstroute is Mienskipshûs Doarpstsjerke open van 11:00 tot 17:00 uur en zal de kunstenaar aanwezig zijn.

'Frisse wind' is het thema van deze 26e editie van de Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland. In de tentoonstelling wordt een aantal recente schilderijen getoond uit de serie ‘Credo’ waar Henk Pietersma momenteel mee bezig is. De Latijnse Tekst van Mis (door veel componisten op muziek gezet) vormt voor deze serie het uitgangspunt. Over het algemeen kleine schilderijen gaan in de presentatie voor een deel samen met korte zinnen waarmee de Latijnse woorden op spanning worden gebracht met de hedendaagse tijd. Bijbelse thema’s vormen voor Pietersma een belangrijke inspiratiebron. Zijn werk wordt op veel plaatsen in Nederland tentoongesteld. De Doarpstsjerke vormt een passende ambiance voor deze werken op paneel.

Henk Pietersma heeft in de afgelopen jaren voornamelijk gewerkt aan twee series werken: - 150 schilderijen over de psalmen - 52 schilderijen over het lijden en sterven van Jezus.

De schilderijen zijn gebundeld in twee boeken die tijdens de tentoonstelling te verkrijgen zijn: - 'De goedheid op mijn tong gelegd' een psalter. - 'Waar was jij…' een passie.

Bijbelse thema’s vormen voor Pietersma een belangrijke inspiratiebron. Zijn werk wordt op veel plaatsen in Nederland tentoongesteld. Pietersma werd opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva te Groningen en ontving een studiebeurs voor een jaar studie in Madrid. Hij gaf o.a. les aan de NHL afd. de lerarenopleiding Kunst en Educatie.

Laat u vooral verrassen door het werk van en de gesprekken met de kunstenaar. De route staat ook bekend om de combinatie met het Lauwerslandgebied: de rust, de ruimte en de lucht.... en de altijd waaiende 'frisse wind'.

Na deze weekenden blijft het werk tot en met 9 april op zaterdag en zondag van 13:30-17:00 uur in de Doarpstsjerke te bezichtigen.

26ste Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland 11 maart

Mienskipshûs Doarpstsjerke Metslawier gastlocatie 26ste Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland. Tijdens de Kunstroute 11, 12 en 18, 19 maart wordt het werk van Henk Pietersma tentoongesteld in de Doarpstsjerke. De weekenden van de kunstroute is Mienskipshûs Doarpstsjerke open van 11:00 tot 17:00 uur en zal de kunstenaar aanwezig zijn.

'Frisse wind' is het thema van deze 26e editie van de Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland. In de tentoonstelling wordt een aantal recente schilderijen getoond uit de serie ‘Credo’ waar Henk Pietersma momenteel mee bezig is. De Latijnse Tekst van Mis (door veel componisten op muziek gezet) vormt voor deze serie het uitgangspunt. Over het algemeen kleine schilderijen gaan in de presentatie voor een deel samen met korte zinnen waarmee de Latijnse woorden op spanning worden gebracht met de hedendaagse tijd. Bijbelse thema’s vormen voor Pietersma een belangrijke inspiratiebron. Zijn werk wordt op veel plaatsen in Nederland tentoongesteld. De Doarpstsjerke vormt een passende ambiance voor deze werken op paneel.

Henk Pietersma heeft in de afgelopen jaren voornamelijk gewerkt aan twee series werken: - 150 schilderijen over de psalmen - 52 schilderijen over het lijden en sterven van Jezus.

De schilderijen zijn gebundeld in twee boeken die tijdens de tentoonstelling te verkrijgen zijn: - 'De goedheid op mijn tong gelegd' een psalter. - 'Waar was jij…' een passie.

Bijbelse thema’s vormen voor Pietersma een belangrijke inspiratiebron. Zijn werk wordt op veel plaatsen in Nederland tentoongesteld. Pietersma werd opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva te Groningen en ontving een studiebeurs voor een jaar studie in Madrid. Hij gaf o.a. les aan de NHL afd. de lerarenopleiding Kunst en Educatie.

Laat u vooral verrassen door het werk van en de gesprekken met de kunstenaar. De route staat ook bekend om de combinatie met het Lauwerslandgebied: de rust, de ruimte en de lucht.... en de altijd waaiende 'frisse wind'.

Na deze weekenden blijft het werk tot en met 9 april op zaterdag en zondag van 13:30-17:00 uur in de Doarpstsjerke te bezichtigen.