Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

75 jaar vrijheid

2020-03-01 - 2020-09-01

In 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven. Ook het Mienskipshûs Doarpstsjerke Metslawier herdenkt en viert. U bent van harte welkom tijdens de openingstijden.

Van 1 maart tot 1 september is in de consistorie van het Mienskipshûs Doarpstsjerke Metslawier ingericht met een tentoonstelling met artikelen, verhalen over oorlog en vrijheid. Verschillende dorpsbewoners hebben artikelen beschikbaar gesteld voor deze tentoonstelling.

Hiernaast is het mogelijk om de film te bekijken met beelden rond de bevrijding in 1945 in Noord-Oost Friesland. Het zijn beelden uit de voormalige gemeente Oost-Dongeradeel. Er zijn opnamen gemaakt op 14, 15, 16 april 1945 maar ook toen de Canadezen naar Oostmahorn gingen om de Duitse militairen op te wachten die per boot van Schiermonnikoog kwamen. (11 juni 1945) Het militaire hoofdkwartier was gevestigd in Metslawier.

Natuurlijk is er gelegenheid om plaats te nemen aan de tafel, om een boek te bekijken, een oude krant te lezen, de film te bekijken, uw verhaal te delen enz. In deze ruimte kunt u ook deelnemen aan gesprekken met andere bezoekers over het thema: Vrijheid is kwetsbaar en vraagt inzet van iedereen.

Deze tentoonstelling en aanschaf van de film is mogelijk gemaakt door een financiële
bijdrage van de gemeente NOARD-EAST Fryslân. U bent welkom tijdens de openingstijden op zaterdag en zondagmiddag van 13:30 tot 17:00 uur.

Koffie / thee staan voor u klaar of wordt voor vers gezet. Gift is natuurlijk welkom.

Gegevens

Begin:
2020-03-01
Einde:
2020-09-01
Evenement Categorie:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven