Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Anna van Ezumazijl

2022-11-18 19:30 - 20:30

Op 18 november tijdens de verhalenavond ontmoet heel Friesland elkaar om te luisteren naar verhalen vaak op verrassende locaties. Dit jaar is Mienskipshûs Doarpstsjerke in Metslawier (Tsjerkebuorren 7) ook een locatie waar een verhaal wordt verteld. Bregt Elgersma verteld hier het verhaal over Anna om 19:30 en 20:30 uur.

Het verhaal uit 1633 gaat over het leven van Anna uit Ezumazijl. Dit Anna-mysterie werd door Balthasar Bekker vaak gebruikte om de spot te drijven met duivelscomedie en het bijgeloof van die tijd. Waren het duivelen die gevonden werden of was Anna het slachtoffer van haar kwelgeesten, geen duivelen, maar mensen die in duivelen geloofden…????

Natuurlijk kan voor of na het verhaal de kerk en de Duo-Expositie ‘Lâns it túnpaad fan ús heit’ met werk van Baukje Harms en Teun Hoogerwerf worden bekeken. In de Doarpstsjerke is koffie/ thee e.d. te verkrijgen. De avond is vrij toegankelijk, een gift voor het onderhoud van het gebouw wordt zeer op prijs gesteld.

Kijk op verhalenavond.nl voor meer informatie en stippel een route uit om op deze avond naar meer verhalen te luisteren.

Gegevens

Datum:
2022-11-18
Tijd:
19:30 - 20:30
Evenement Categorie:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven