Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Duo-Expositie ‘Lâns it túnpaad fan ús heit’

Duo-Expositie ‘Lâns it túnpaad fan ús heit’

2022-11-05 13:30 - 17:00

Van 3 september tot en met 20 november 2022 is in Mienskipshûs Doarpstsjerke in Metslawier de Duo-Expositie ‘Lâns it túnpaad fan ús heit’ met werk van Baukje Harms en Teun Hoogerwerf. Omdat de familie is geworteld in Metslawier is het voor Baukje Harms en Teun Hoogerwerf een eer om hun creatieve talenten in ons Mienskipshûs te mogen tonen.

Baukje Harms is geboren in Metslawier en wel in een van de kleine huisjes aan het Tjerkebuorren. Zij heeft tot haar 9de jaar in Metslawier gewoond en is daarna via Delft en Vlaardingen in Ermelo terechtgekomen. Vanaf haar vroege jeugd heeft zij zich beziggehouden met kleuren. Later is zij haar talent via scholing verder gaan ontwikkelen, raakte vertrouwd met aquarel, pastel, olie-en acrylverf. Door de vele reizen die ze heeft gemaakt, ontbreekt haar niets aan inspiratie, het is een lust voor het oog haar creaties te zien.

Teun Hoogerwerf is al 53 jaar gehuwd met de zus van Baukje Harms. Door zijn vrouw is hij regelmatig vanuit zijn woonplaats Ede in Metslawier op bezoek geweest. Hij heeft na zijn pensionering het glas in lood als hobby opgepakt en na enkele cursussen heeft hij er een fijne tijdsbesteding aan overgehouden. De onderwerpen zijn van uiteenlopende aard en daarom veelzijdig. Glas in lood moet je altijd tegen het licht zien en dan spatten de kleuren eraf.

De naam van de expositie “Lâns it túnpaad fan us heit” is opgedragen aan hun (schoon)vader die tot 1955 in het witte huis aan de B. Bekkerstrjitte heeft gewoond en werkte als tuinman in de omgeving.

We nodigen u graag uit voor een bezoek aan de expositie in de monumentale kerk in het beschermde dorpsgezicht van Metslawier. De Doarpstsjerke is open op zaterdag en zondag van 13:30 tot 17:00 uur. De expositie is vrij toegankelijk, een gift voor het onderhoud van het gebouw wordt zeer op prijs gesteld.

Gegevens

Datum:
2022-11-05
Tijd:
13:30 - 17:00
Serie:
Evenement Categorie:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven