Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Expositie Rein Halbesma

Expositie Rein Halbersma

25 februari 13:30 - 16:30

In week 50 wordt de Tsjerke ingericht met werk van Rein Halbersma. De werken zullen tot eind Februari 2024 te bezichtigen zijn. De kunstschilder Rein Halbersma is in 2021 overleden. Hij schilderde voornamelijk dieren, landschappen en portretten in olieverf. In 2020 terwijl hij al ziek was heeft hij nog een veel bezochte expositie in de Doarpstsjerke gehad.

In overleg met zijn vrouw wordt nu de expositie ingericht van werken die nog niet veel te zien zijn geweest. Rein zijn werken worden tot het noordelijk realisme gerekend. In zijn schilderijen, aquarellen en tekeningen wilde hij de schoonheid van het Friese landschap en de kust laten zien. “Myn ferhaal hinget oan de muorre. Op in bepaald stuit ûndergeane jo de moaie fierten, it ôfbrokkeljen fan de kust.”

Naast aquarellen zullen er ook olieverfschilderijen te zien die zijn geïnspireerd op de mooie landschappen van dit deel van Fryslân. De tentoongestelde werken zijn te koop. Zeker een expositie waard om te bekijken en mogelijk dat u een werk vindt waar u eigenaar van wordt.

Gegevens

Datum:
25 februari
Tijd:
13:30 - 16:30
Serie:
Evenement Categorie:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven