Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Expositie Veelzijdig Vilt

Expositie Veelzijdig Vilt

2020-11-08 13:30 - 17:00

Elk jaar heeft Mienskipshûs Doarpstsjerke Metslawier een tentoonstelling op gebied van handwerken. Van 26 september tot en met 22 november is de expositie met werkstukken van vilt gemaakt door Thea Kroese uit Buitenpost aanwezig.

De expositie Vilt is een greep uit het werk dat Thea in de afgelopen jaren heeft gemaakt. Haar werkstukken verbeelden veelal de Friese natuur. Zo zien wij zeegezichten, strandvondsten, de bast van een boom terug in wandpanelen, in kleding en in vrijstaande objecten. “Ik kan mij helemaal uitleven in de prachtige wollen lokken, gekleurde fijne wol en zijde. Steeds is er weer de verwondering dat uit losse vezels een bijzonder geheel ontstaat”, aldus Thea.
Tijdens de expositie is Thea regelmatig aanwezig en geeft ze bovendien twee workshops. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op onze website en Facebookpagina.
Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan de Doarpstsjerke, een plek waar deze oude techniek van het vilten prachtig tot zijn recht komt.

Ook voor het Mienskipshûs Doarpstsjerke zijn de maatregelen i.v.m. het coronavirus van toepassing Tijdens de openingstijden op zaterdag en zondag van 13:30 en 17:00 uur kunnen bezoekers zich aanmelden bij de ingang van het gebouw, u krijgt dan toegang mits het maximale aantal bezoekers nog niet aanwezig is in het gebouw. Volg altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers op tijdens het bezoek.

De toegang is gratis; een gift wordt op prijs gesteld.

Gegevens

Datum:
2020-11-08
Tijd:
13:30 - 17:00
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

Doarpstsjerke Metslawier
Tsjerkebuorren7
Metslawier,

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven