Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Keunst fan eigen grûn.

Keunst fan eigen grûn.

2021-07-04 13:30 - 17:00

Ook Mienskipshûs Doarpstsjerke Metslawier gaat weer open op 5 juni en start met de unieke expositie Keunst fan eigen grûn. De bezoekers van de expositie waren lovend en positief verrast over de getoonde werken. Maar na enkele weken moest ook deze locatie op 15 december j.l. de deur gesloten houden. Vanaf 5 juni mogen we weer bezoekers binnen ontvangen en kunt u deze expositie bekijken.

Gepresenteerd worden kunstige en kunstzinnige werken die zijn gemaakt door bewoners van ons dorp. Zo mooi dat het gerust ook kunst, Keunst, genoemd mag worden. De kunstenaars stellen hun werken elk op hun eigen wijze ten toon. Zo ontstaat een gevarieerd programma van schilderijen, fotografie, muziek, handwerk en beeldende kunst van hoog niveau. Tijdens deze expositie is werk te bezichtigen van een achttal inwoners van Metslawier.

Henk Linde beoefent de vrije fotografie en laat een serie over vrouwen in een museum voor moderne kunst zien. Geertje Tamminga maakt schilderijen en beelden. Op dit moment is ze bezig met het schilderen van portretten en maakt ze beelden over mensen. Haar werk is een weerspiegeling van ontmoetingen en ervaringen die ze tegenkomt in het leven.

Arjan Sijtsma fotografeert landschappen. Het liefst trekt hij er ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat op uit om foto’s van de zonsopkomst en zonsondergang te maken. Dit heeft naar eigen zeggen iets magisch. Annie Mellema is al ruim veertig jaar bezig met kantklossen. Alle werken zijn door haar zelf gemaakt en ontworpen. Eerder zijn verschillende van haar werken op verschillende plekken tentoongesteld geweest.

Joerg Vieweger haalt zijn inspiratie uit musea en levenswijsheid. In zijn kunst maakt hij gebruik van hout, linnen, acryl en olieverf. Rianne Slings maakt long-short stitch borduurwerken. Met naald en draad wordt een afbeelding als ware geschilderd. Het zoeken naar een geschikte voorstelling, de juiste kleuren en richting van de steken geeft veel voldoening.

Vera Nutma schildert en tekent van kleins af aan graag. Ze focust zich op portretten, mensen en stadsgezichten. Ze wil schilderijen zoveel mogelijk suggestief neerzetten. Het ontwerp moet wel te herkennen zijn. De instrumentale achtergrondmuziek is gecomponeerd door Thijs Poleij. Compositie en auditieve weergave zijn gerealiseerd met gebruikmaking van notatiesoftware.

Ook tijdens deze expositie zijn verschillende werken te koop. Bij een aankoop is de levering in overleg. Een deel van de opbrengst is bestemd voor het onderhoud van onze doarpstsjerke. De toegang voor deze unieke tentoonstelling is gratis maar een gift is natuurlijk welkom.

Openingstijden: Zaterdagmiddag en zondagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. Aanmelden kan bij de ingang van de kerk, volg altijd de aanwijzingen van de aanwezige vrijwilligers op en houd rekening met het welzijn van uzelf en van andere bezoekers.

De expositie Keunst fan eigen grûn is in de Doarpstsjerke aanwezig tot en met 11 juli a.s.

Gegevens

Datum:
2021-07-04
Tijd:
13:30 - 17:00
Serie:
Evenement Categorie:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven