Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orgelconcert

2022-05-22 16:00 - 18:00

Sinds eind 2020 was het kerkorgel klaar voor een concert maar door de coronamaatregelen was dit helaas niet mogelijk. Op 22 mei is er een concert waarbij we stilstaan bij de laatste restauratie en wordt dit unieke en monumentale orgel bespeeld door organist Wido Dijkstra.

In 1816 werd het orgel door Jan Reinders Radersma uit Wieuwerd gebouwd. In 1913 werd het orgel door Bakker en Timmenga van Spannum verplaatst naar Metslawier, waar het op een eenvoudige tribune van paneelwerk op de galerij boven de consistorie een plek kreeg. In 1985 werd onder toezicht van Mense Ruiter Orgelbouwer het orgel gerestaureerd en teruggebracht in de oorspronkelijke vorm. Mense Ruiter was daarbij verantwoordelijk voor het orgel terwijl vrijwilligers de tribune en de kassen voor hun rekening namen. In 2019/ 2020 heeft er een grote restauratie van het binnenwerk van dit monumentale orgel plaatsgevonden. Deze restauratie had niet plaats gevonden zonder het werk van vrijwilligers en financiële bijdragen van particulieren, subsidies, stichtingen en fondsen.

Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij het orgelconcert wat als afsluiting van de restauratie plaats vindt op zondag 22 mei. Inloop is vanaf 15:30 uur. Wilt u gebruik maken van de uitnodiging dan horen we dit graag voor 20 mei. Stuur hiervoor een react e-mail naar Stichting.Doarpstsjerke.Metslawier@outlook.com .

 

Gegevens

Datum:
2022-05-22
Tijd:
16:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven