Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Veelzijdig

Veelzijdig

2023-04-02 13:30 - 17:00

Ieder jaar is er in de doarpsstjerke in Mitselwier een expositie te bewonderen waarin het werken met textiel centraal staat. Deze keer is van 4 maart tot en met 28 mei 2023 een expositie van Tjitske Dijkstra onder de naam “Veelzijdig”.

Tjitske Dijkstra (1962) geboren en getogen in Wergea, heeft haar atelier in “De Groen” in Dokkum. Zij houdt zich vooral bezig met sociaal- maatschappelijke kunstprojecten Ze verzamelt onder anderen tweedehands borduurwerken om die te verwerken in meubels en kledingstukken. ‘Ik werd gepakt door de intense kleuren, die in menig borduurwerk terugkomen’, aldus Tjitske, die de afgelopen jaren al honderden borduurwerken in haar bezit heeft gekregen. Ze maakt jassen, jurken en tassen, maar ook stoelen en banken waarin borduurschilderijen zijn verwerkt. Deze meubel- en kunstobjecten plaatst ze het liefst in ruimtes waar veel mensen komen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Door haar opleiding aan de Kunstacademie Friesland is Tjitske uitgedaagd met andere materialen te werken. Met verrassende resultaten die ze in deze expositie wil laten zien. Een gedeelte van de origami kraanvogels, een project naar aanleiding van
de ramp met de MH17, is ook onderdeel van de expositie.

Momenteel is ze bezig met het project “Opsichtlike Rêst-Stekjes. Het is het plan om op verschillende plekken in Friesland, kussens te maken voor binnen- of buitenbanken met geborduurde portretten erop van markante dorpsbewoners die niet meer in leven zijn. Op Schiermonnikoog en Wergea heeft ze deze projecten al lopen. Er zijn contacten met Jorwert en ze gaat ook kijken of ze dit project in Metslawier kan realiseren. Ze doet daartoe een beroep op mensen in de dorpen die willen borduren. Meer informatie over dit project kunt u krijgen tijdens de expositie in Mitselwier

We nodigen u graag uit voor een bezichtiging van deze veelzijdige expositie van een veelzijdig persoon. De vrijwilligers van ons Mienskipshûs heten u van harte welkom tijdens de openingstijden op zaterdag en zondagmiddag van 13:30 tot 17:00 uur. De toegang is gratis, een gift voor het onderhoud van de tsjerke wordt zeer op prijs gesteld.

Gegevens

Datum:
2023-04-02
Tijd:
13:30 - 17:00
Serie:
Evenement Categorie:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven