Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Evenementenreeks Evenementenreeks: Vlas op Linnen

Vlas op Linnen

23 juni 13:30 - 17:00

Ook dit jaar is de Doarpstsjerke weer onderdeel van de Vlasroute “Follow the Blue Line” Deze route vertelt het verhaal van de teelt van vezelvlas en olievlas tot en met het eindproduct van handbedrukt linnen en lijnolie. Tijdens de vlasroute kunt u op ontdekkingstocht langs de bezienswaardigheden die met vlas te maken hebben. Bewonder het ambacht van vlasbewerking, voel de textuur van handbedrukt linnen en ontdek de geperste lijnolie. U kunt de 30 km lange route door Noordoost-Friesland fietsend doen of met de auto.

Op zaterdag 15 juni is de eerst Vlasdag, gevolgd door elke zaterdag tot 3 augustus. Ervaar diverse activiteiten en demonstraties. Meer informatie: www.vlasroute.nl. In de maanden juni, juli en augustus is er een prachtige expositie in de Doarpstsjerke met werken van tien verschillende kunstenaars. De werken zijn gemaakt met olieverf op linnen. De kunstenaars hebben zich laten inspireren door het unieke gewas vlas. De expositie is te bezichtigen op zaterdag en zondag van 13:30 tot 17:00 uur. Regelmatig zijn er kunstenaars aanwezig die u graag meer over hun werk willen vertellen.

We nodigen u graag uit voor een bezoek aan de expositie in de monumentale kerk in het beschermde dorpsgezicht van Metslawier. De expositie is vrij toegankelijk; een gift voor het onderhoud van het gebouw stellen we op prijs!

Gegevens

Datum:
23 juni
Tijd:
13:30 - 17:00
Serie:

Locatie

Doarpstsjerke Metslawier
Tsjerkebuorren7
Metslawier,
+ Google Maps

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven