Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Vlasdagen 2023

Vlasdagen 2023

2023-07-09 13:30 - 17:00

Mienskipshûs Doarpstsjerke Mitselwier doet weer mee aan de vlasroute ‘Follow the blue line’. In de tsjerke is een expositie te zien van het Weefcollectief Fryslân uit Oosterwolde. Een veelzijdige expositie samengesteld van bestaand en nieuw weefwerk. De wevers exposeren met woontextiel èn kunstzinnige creaties waarin voornamelijk vlaslinnen is verwerkt. De lichtinval van deze prachtige kerk versterkt het beeld van eenvoud en transparantie dat voor handgeweven linnen al zo kenmerkend is.

 

Tijdens de Vlasdagen (van 17 juni tot 6 augustus) kunt u de expositie bezoeken op elke zaterdag van 10 tot 17 uur. Op die tijden zijn ook de andere locaties aan de vlasroute open. Maar ook op de zondagmiddagen zijn wij geopend. Na de vlasdagen is de tentoonstelling nog te bezichtigen tot 27 augustus. Tijdens de zaterdagen van de Vlasdagen zijn wevers en spinners ter plekke aan het werk. Nieuwsgierig geworden? Ook proberen? Er staat een klein weefgetouw voor u klaar!

 

Het Weefcollectief Fryslân stelt zich ten doel het weefambacht te stimuleren en uit te dragen. Het weven met linnen is echt een vak apart en vraagt van de wever technische kennis en ambachtelijke vaardigheden.

Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan de expositie in de monumentale kerk in het beschermde dorpsgezicht van Mitselwier. De Tsjerke is vrij toegankelijk, een gift voor hetonderhoud van het gebouw wordt zeer op prijs gesteld.

Gegevens

Datum:
2023-07-09
Tijd:
13:30 - 17:00
Serie:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven