Nieuwsbrief

Momenteel is het druk in de Tsjerkebuorren. Rond de tsjerke worden veel takken en nestmateriaal aangevlogen en onderling geruzied over het beste plekje in en bij de tsjerke voor de bouw van het nest. In de tsjerke zelf wordt hard gewerkt aan het orgel. De eerste klanken van het orgel overstemmen net het geluid van de grasmaaier, die door Jelle ter hand is genomen om het gras rond de tsjerke te maaien.

Heel jammer maar Mienskipshûs Doarpstsjerke is alweer 6 weken niet open geweest voor publiek. Natuurlijk blijven we de actuele berichten volgen en gaan weer open zodra dit mogelijk is.

Klok luidt als teken van hoop. 

Mienskipshûs Doarpstsjerke in Metslawier heeft de afgelopen weken meegedaan aan de landelijke actie om de klok te luiden op woensdagavond.

De kern van ‘klokken van hoop’

We luiden de klokken als hoopvol teken dat we samen de Coronacrisis kunnen doorstaan en dat we hoopvol durven uitzien naar betere tijden voor ons allemaal.

We luiden de klokken als troostvol geluid voor allen die rouwen om slachtoffers van het Coronavirus en voor allen die het lastig vinden om thuis deze weken door te komen.

En we luiden de klokken als boodschap aan alle werkers in vitale beroepen: we waarderen hun inzet en zijn dankbaar voor wat zij voor ons land betekenen. In het bijzonder denken we hierbij aan de hulpverleners die dag aan dag klaar staan om medemensen te helpen.

Dinsdag 21 april j.l. is er meer duidelijkheid gekomen over de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus. Voor sommigen is de boodschap misschien onbevredigend omdat er op het eerste oog nog niet veel aan de situatie lijkt te veranderen. Toch zien we met de opening van de basisscholen in mei de eerste stappen van een nieuwe fase.  De fase waarin alles ‘normaal’ is zal misschien nog een tijd op zich laten wachten, maar de fase die nodig is om daar te komen gaat beginnen. Dat zijn hoopvolle tekens! Met de klokken van hoop hebben we niet anders gewild dan dat mensen de hoop op zulke momenten niet zouden verliezen. Hierom is besloten dat het goed is om ‘klokken van hoop’ voor nu te beëindigen.

 Laatste luidingen ‘klokken van hoop’ (29 april en Bevrijdingsdag)

Het beëindigen van ‘klokken van hoop’ betekent dat woensdag 29 april a.s. het laatste ”woensdagavond-luiden” zal zijn.

Het slotluiden zal plaatsvinden op Bevrijdingsdag (dinsdag 5 mei). Het luiden van de klokken op Bevrijdingsdag zal plaatsvinden tussen 12.00-12.15 uur. Voor de laatste keer luiden dan samen de klokken als teken van hoop en troost voor ons land. Hiermee markeren we tevens de dag waarop het 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijd is en laten we horen dat we hopen en erop vertrouwen dat we samen Corona kunnen overwinnen!

Restauratie orgel.

Zoals ik eerder al melde wordt er gewerkt aan de restauratie van het kerkorgel. Voor de orgelbouwer is het wel prettig dat hij geen rekening hoeft te houden met bezoekers. De kerk ligt op dit moment dus ook vol met orgelpijpen, werkmateriaal e.d. Op het moment van schrijven is men bezig de pijpen weer te plaatsen in het orgel. Jammer dat er niet een kijkje kan worden genomen om de vorderingen te volgen. Op de website van de stichting zijn verschillende foto’s geplaatst hierdoor kunt u de werkzaamheden volgen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven