Start van de Vlasroute en opening groepsexpositie

Vrijdag 10 juni is de nieuwe groepsexpositie geopend samen met de start van de Vlasroute “Follow the blue Line” en de opening van de vaarroute Sud Ie. Het was een leuk en geslaagd weekend met veel positieve reacties op alle activiteiten in de omgeving en de expositie in Mienskipshûs de Doarpstsjerke.

Komend weekend 18 juni 2022 start de Vlasroute “Follow the blue Line”. De vlasroute van ongeveer 30 kilometer vertelt het verhaal van de teelt van vlas tot en met het eindproduct van handbedrukt linnen In deze periode kunnen mensen op ontdekkingstocht (swalkje in het Fries) in Noordoost-Friesland langs leuke bezienswaardigheden die met vlas te maken hebben.

De Vlasroute bestaat dit jaar 5 jaar wat wordt gevierd met veel kunst. De Vlasroute heeft 24 kunstenaars uitgekozen die zich hebben laten inspireren door het gewas vlas. Hun werk is te zien op deze expositie. Hierdoor is een expositie ontstaan die zeer verrassend en divers is.
Gemaakt door jonge kunstenaars maar ook kunstenaars die al verschillende jaren bezig en bekend zijn. Het werk is gemaakt met oude technieken maar ook met de moderne technieken. Het is gemaakt van verschillende materialen en technieken. Een expositie die zeker de moeite waard is om te bekijken.

Tijdens de Vlasdagen zijn we vanaf 10:00 tot 17:00 uur open. De vlasdagen zijn op zaterdag 18, 25 juni en 2, 9, 16, 23, 30 Juli en 6 augustus. Op Zondag is de tsjerke op de normale tijden open van 13:30 tot 17:00 uur De Groepsexpositie Vlas is tot en met 28 augustus aanwezig.

Meer informatie: www.vlasroute.nl
Fotos: Marcel van Kammen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven