Vlasdagen en Groepsexpositie Vlasroute Follow the Blue Line

Vanaf 11 juni tot en met 28 augustus is er een groepsexpositie Vlasroute “Follow the Blue Line”

In 2018 is de Vlasroute in het jaar van Culturele Hoofdstad gestart  Deze vlasroute van ongeveer 30 kilometer vertelt het verhaal van de teelt van vlas tot en met het eindproduct van handbedrukt linnen In deze periode kunnen mensen op ontdekkingstocht (swalkje in het Fries) in Noordoost-Friesland langs leuke bezienswaardigheden die met vlas te maken hebben.

Dit jaar bestaat de Vlasroute 5 jaar. Wat gevierd wordt met veel kunst. Diverse kunstenaars van verschillende disciplines hebben zich laten inspireren door het gewas vlas en tonen hun werk tijdens de groepsexpositie in Mienskipshûs Doarpstsjerke Metslawier. De Vlasdagen 2022  zijn op 18 juni, 25 juni, 2 juli, 9 juli, 16 juli, 23 juli, 30 juli en op 6 augustus. Op deze Vlasdagen is de Doarpstsjerke  net als de andere locaties op de Vlasroute open van 10-17 uur. 

We nodigen u graag uit voor een bezoek aan de expositie in de monumentale kerk in het beschermde dorpsgezicht van Metslawier. 

De expositie is vrij toegankelijk, een gift voor het onderhoud van het gebouw wordt zeer op prijs gesteld.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven